onsdag 3 december 2014

Las Palmas igen , oväder och unga gäster ombord.

Nu är vi på plats i las Palmas igen. Nästan samma bryggplats som innan vi gav oss av. Känns väldigt bra, ser framemot kommande vandringar och omväxlande miljöer och mysiga besök. Vi gav oss av i svinottan och fick en fin soluppgång efter några timmar. Seglingen hit gick snabbt, bra vind, och höga vågor när vi kom ut från sjölä av Fuerteventura.

Vi kom hit på tisdag kväll och vips blev det något fel på jordfelstransformatorn så underhållsarbetet fortsätter. 
På torsdag var det dags att möta äldsta barnbarnet Moa och hennes kompis Sandra som är här på en veckas semester. 
 Härligt med unga glada ombord
På fredag och lördag drog en kraftig vind från nordväst över ön med rejäla vågor och mycket salt i luften. Det var svårt att gå rak, men båten låg tryggt vid kaj.
 
Shopping i blåsten på fredag kväll. Uno och jag skulle tillsammans med Torunn och Öjvind från Norge gå på konsert, men den var inställd på grund av vädret. Snopet. Men vi hann iallafall med att äta innan.

I blåsten på lördag
Partydags på lördag kväll

Äntligen, en riktig genomkörare, 3-400 meters stigning snabbt i början och drygt en mil totalt.
Vi var femton tappra, inklusive maskoten Theodor,i bergen 13 grader och regn....på vägen plockade vi blandad frukt, Sharon, tamarillo, en och annan druva och citron. En del hundar skällde på oss utmed vägen, alltid lika otäckt och en av dom gav en av oss vandrare ett rejält bett i vaden, skrämmande! 


Senare på kvällen hade Moa och Sandra fixat "el festo" i båten med glittergirlander i taket, fina glittermasker till ansiktet och guldtallrikar med läckra tapasrätter.
Sista kvällen tog vi en sväng i de gamla delarna av staden och tittade på julbelysningen. Vi hittade också en bar med wifi uppkoppling.....i morgon reser dom hem och då blir det vardag i båten igen.



1 kommentar:

  1. Kul med ungdomar på besök. Huuuaaa....hundbiten!! DET är ju inte så kul :o(

    SvaraRadera