onsdag 8 augusti 2012

Så har vi kommit till Leiden


Kanalerna har fört oss vidare, lite osäkert känndes det när plötsligt plottern visade att vi var mitt ute på en åker.Det var vid en akvedukt över motorvägen, förmodligen en nyare bit kanal än vad plotterns kort var...Innan vi kom till Amsterdam seglade vi över Isselmeer, det var härligt att ha motorn avstängd en stund. Amsterdam bjöd på en överfull hamn i Sixhaven, men vi låg väldigt bra där. Sedan tillbringade vi tre dagar i stan som hade full aktivitet med årets Pridefestival så det var gott om folk. I Haarlem mönstrade Johan på och guidade oss in i Leiden där vi på kvällen träffade Carin och hela familjen vid en härlig buffé. Båten ligger vid en brygga tryggt o bar 5 minuters cykelväg härifrån (förutsatt att man cyklar rätt.)Nu ska vi leta plats för båten att ligga på några veckor medan vi flyger hem, innan vi ska fortsätta söderut.
Bilderna är från kanalfika,en Holländsk båt på Isselmeer, Sixhaven i Amsterdam och två bilder från folklivet. Sista bilden är tagen hos Carin och Johan när vi sitter och uppdaterar.

4 kommentarer:

 1. Hej!
  vid det här laget är ni väl hemma, kom gärna upp på kansliet och ge oss en lägesbeskrivning om du känner för det, har tid och läsaer det här.
  MVH
  Marianne laiberg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis hemma igen, mycket möjligt att jag tittar upp på kansliet, än så längeär jag nyfiken på förändringar osv...

   Radera
 2. Hej!
  Antar att ni är hemma just nu, men så kul att läsa om era äventyr! Birgitta tipsade mig om er blogg när vi träffades på jobbet i dag.
  Vi följer era eskapader!
  Varma hälsningar
  Gunnel och Håkan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kulatt höra från er. Ja nu är vi hemma och fixar lite innan nästa etapp. Hoppas sommaren har varit skön, det är ju i all fall inte sönderbränt ute!

   Radera