söndag 3 december 2017

Första advent 2017

Hösten har försvunnit i rasande fart. I år har det varit varmare och soligare än vad det brukar vara i oktober och november så vi har njutit av högsommarvärmen. Nu är det lite mer normalt, 25 grader på Canteras i solen i dag och i går regnade det, men det var ändå över 20 grader i luften.
Efter att Maria och Jesper åkt hem var först Maggan och Kjell här ett tag, bland annat passade vi på att fira vår 50 åriga bröllopsdag,  
 

När dom åkt hem kom Birgitta och Per. En dagsegling klämde vi in bland bad, vandringar och utflykter. Kusin Eva och hennes sambo Jean bodde på hotell en vecka så vi träffades och hade kul tillsammans några gånger. Våra närmsta grannar hemifrån, Ulla och Jan hyr sig en lägenhet inte långt från marinan så nu ses vi inte bara på sommartid hemma. 
 
Unos "gamla elev" Emil hälsade på när han seglade förbi på väg mot Karibien och strax innan dess dök soloseglande Emma från Orust upp i sin L32 , så nu har vi berikats av ungdomlig entusiasm. 
Vi har bytt båtplats och ligger nu på Klubb Varaderos brygga, här har vi också tillgång till pol, bastu, gym, bar och salong med mjuka soffor om/ när vi vill ha lite omväxling. 

Annars håller vi på och fixar lite julklappar som ska skickas hem, vi blir kvar här och Hanna, Lukas och barnen kommer hit på Lucia och stannar i två veckor, det ska bli jättekul.
I dag har vi varit på Canteras och tittat på Årets upplaga av Betlehem uppbyggd i sand, storslaget. 
 
Nu är det dags att tända adventsljuset och smaka på glögg och pepparkaka i väntan på julen.

Här kommer lite blandade bilder från säsongen.
 
 
 
 


2 kommentarer:

  1. Tänk att få fira Jul ombord������ ÖnskarEr en fin tid fram till dess. Ha det bäst��

    SvaraRadera