söndag 6 november 2016

Så är vi i Gran Tarajal igen.

Vi hade gärna varit kvar och sett när alla ARC båtarna ger sig av, men vår plats behövdes så det var bara att tacka och dra. Egentligen härligt att ge båten lite frihet igen och få testa att allt är iordning.
Vår dinge slängde vi förra året, den var helt slut. Vi har inte kommit oss för att skaffa nån ny ännu men Siv och Christer på Crystal Magic var snälla och lånade ut sin dinge till oss då dom inte behövde den nu. Så nu har vi möjlighet att ankra om vi vill och att ro runt på "sightseeing". 

Vi lämnade Las Palmas vid sextiden på torsdag kväll, molnigt och regn på väg.
Efter några timmar kom vinden och vi fick en jämn och fin halvvind under natten. Det regnade emellanåt. Något månsken fick vi inte, men himlen lystes upp allt som oftast av åskblixtar och runt bogsvallet glittrade marelden. 
Strax före klockan nio på fredag morgon kom vi fram till Gran Tarajal. Men nej, hamnen är helt full sa hamnkapten när jag ringde. Det tyckte jag var svårt att acceptera och jag tog till dom spanska ord jag kom på inklusive "necesito ayuda, socorro"...osv. och till slut skickade han ut en marinero för att anvisa oss en plats, den absolut sista sa han- men det tvivlar jag på för det fanns en och annan vid pontonerna,med dom kan ha varit internetbokade förstås. Hur som helst fick vi en jättebra plats längst in där det är förhållandevis stilla och lugnt.
Här pågår WOMAD festival ( world of music,art,dance ) denna helgen och på stranden är det två stora scener med olika music på kvällen och natten, mycket barnaktiviteter och olika försäljningsstånd med hantverk, och förstås öl och vin och 

Vädret är väldigt växlande här och nu har vinden vridit över till " normalläge" igen efter att ha varit sydlig ett tag. Lite svalare än förut men det är egentligen bara skönt. Molnen drar snabbt förbi, ibland med regn men det är knappt man hinner bli våt innan det upphör. Solnedgången i söndags var bakom några bulliga moln. 

I dag, onsdag firade vi Unos 72årsdag med att vandra över det tröstlösa berget norrut till las Playitas. Ingen Moses men väl en get som mumsade på det lilla gröna som spirade i gruset efter regnet. Vi hade en härlig dag med vandring, bad och fiskmiddag med gott vin innan vi tog bussen hem igen i mörkret.


Nu väntar vi på vårt barnbarn nr fem - Björn som nyss fyll 20 år och kommer hit nästa måndag och hälsar på oss med en kompis en vecka! Så kul det ska bli ! Sedan hoppas vi på seglingsväder mot Las Palmas igen efter förhoppningsvis lite segling och ankring vid Lobos.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar