tisdag 4 oktober 2016

September 2016

Efter en lång och innehållsrik sommar hemma var det dags att bryta upp igen. Onsdag 28/9 var vi på plats i båten igen för en ny säsong. Den låg så fint vid bryggan, men förfärligt smutsig, sandig och dammig efter sommarens sandstormar. Insidan var ren och fräsch så när man tagit sig förbi smutsen på utsidan och kommit in kändes allt bra igen. 
Det var bara att börja spola, tvätta och putsa, uppifrån och ner. Till och med mast och vant fick tvätt och puts samtidigt som Uno passade på med den årliga riggöversynen. Det blev några vändor upp och ner i masten.

När allt var rent igen var det dags att få seglen på plats. Efter några vändor fram och tillbaka var det klart och båten är seglingsklar igen.

Badvattnet är underbart och förstås har vi passat på att njutit av några härliga bad mellan bunkring och städning. Och så idag den 4/10 var det äntligen dags för vandring igen. Vi var nio tappra vandrare som gav oss upp i bergen, att det inte var blå himmel blundade vi för och så kom då ett säkert efterlängtat duggregn då och då på vår dimhöljda vandring. Man såg inte så mycket men det doftade så gott i furuskogen och av de växter som trotsat sommarens torka. Blir vi kvar här i las Palmas så lär vi hinna vandra i sol och värme och då med längtan tänka på denna svala fina vandring! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar