onsdag 23 mars 2016

Men oj vad fort tiden går. Jag har missat att det är påsk!

Tiden har rusat fram, som vanligt.... När vi kom hit igen i slutet av januari var här sommarvarmt och skönt, men en bit in i februari sjönk temperaturen och regnbyar drog förbi. Men så är februari också den kallaste månaden. Kanarierna klär sig i pälsbrämade jackor och stövlar medan vi nordbor envisas med shorts och sandaler. Men så är här ändå 18-19 grader. För att lätta upp vintern har man karneval i februari, i år fick dom justera i programmet på grund av vädret som inte ville vara " publikvänligt" vissa kvällar. 
Själva har vi värmts av besök under några veckor, först ut var Tobias, Paula och Hedvig. Dom lyckades pricka in karnevalen och vi fick till vår glädje rå om Hedvig emellanåt när dom var ute och sprang sina långlopp. Så åkte vi förstås söderut på ön för att fånga lite sol och värme. Det var lite si och så också där, men vi hann iallafall bada i solen innan vi åkte buss hem igen. Så kul när barn och barnbarn kommer

När dom åkt hem kom Hanna, Lukas, Klara och Ludvig på en vecka. Inte heller nu ville det bli riktigt varmt här uppe i las Palmas så ett par turer söderut lättade upp badsuget. 
 
Sedan har vi haft trevligt besök av gamla vänner då vi gjorde stan och hann med en kort segeltur.
Maria och Anders hittade en bra biljett och kom hit i mitten av mars, då det äntligen började bli varmt och skönt igen. En vecka hann dom stanna denna gång, " hälsovecka" med många steg på stegräknaren, lite vandring hann vi också med. Bland annat nere i " sandöknen".

Nu är här vardag igen- och hjälp! Det är ju redan påsk! Och jag har helt missat att skicka hem nån påskresent och med spanska posten är det alldeles försent! Så sorgligt trist! Detta blir svårt att komma över för mig. Birgitta och Per kommer hit efter påsk så kanske dom hjälper mig att komma över detta!

Annars vandrar vi  och har fullt upp med att bara vara, alltid något som ska fixas och grejas.
Fler och fler av bryggseglarna åker hemåt för säsongen och nu har vi också bokat hemresa, redan den 23 april åker vi hem i år. Blir sommaren inte bra kanske vi drar hit igen redan då......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar