tisdag 25 juni 2013

Las Palmas igen!

24 juni, i måndags startade vi tidigt från Gran Tarajal med sikte på Las Palmas. Våghöjd och vind hade lugnat ner sig så på söndag kunde kapten sätta upp fock och Genua igen efter att segelmakaren sytt på nya fina röda UV skydd i stället för de gamla grå som solen ätit på. Nu är det polkagrisrandigt när seglen är inrullade.
Seglingen gick undan, redan efter drygt 12 timmar var vi här i hamn igen. Det blåste för det mesta 8-10 m/ sek och en stadig kryssbog. Vi hade sällskap den första halvtimmen med en annan svensk båt som skulle tillbaka hit. Dom kom fyra timmar senare och hade haft en besvärlig segling........vår båt seglar bra och är bekväm.
Nu ska vi fixa diverse utrustning som tidens tand gnagt på. Bogpropeller, ankarspel, laddning och el ombord....dessutom har vi beställt tid för att lyfta båten i september för bottenmålning. Sedan ska allt vara klart för nästa vinters segling.


1 kommentar:

  1. Skönt att vara tillbaka i grönskan igen, kan jag tro! Fint med polkagrisrandiga segelrullar, det kan ni ju läska er med på fastedagarna,..haha...Kkram

    SvaraRadera