onsdag 12 september 2012

På gång igen!

I lördags (8/9) var vi tillbaka på vår båt igen. Känndes "som hemma". Så skönt att packa upp och plocka i ordning igen. Sol och varm kväll när vi cyklade in till Leiden för att proviantera och sedan till Carin, Johan och Thomas för en härlig middag. Fast det känns lite svårt med alla barn och barnbarn som vi inte får träffa på ett tag....men nu gäller det att komma ut på fritt vatten igen, innan vår lilla båt får för sig att den är ett hus.

 

Framför oss vid den trasiga bron hade vi en tysk seglare.

På söndagen gav vi oss iväg mot Gouda, med ombord var Carin, Johan och Annas svärfar + två cyklar på däck. Resan fick ett ganska snabbt slut, en bro hade blivit påkörd av en lastbil på lyftkonstruktionen så vi var knappt halvvägs. Gästerna tog sig hem på cykel och tåg och vi övernattade framför bron.

 På måndag morgon var det klart och vi gick vidare mot Gouda dit vi hann i tid innan vår vänner Margareta och Kjell kom, De hade tagit tåget från Schipol och vi mötte på stationen.. På kvällen råkade vi försöka säga till en man att han inte fick slå sin hund, det blev lite väsen....men efter en pling till lokala polisen så kom dom och lugnade ner det hela. Tisdag förmiddag ägnade vi åt att bese Gouda och de berömda glasen i katedralen. På eftermiddagen kastade vi loss och gick vidare. Vi la till i ett ställe som hette Issjelmonde. En något kolerisk hamnkapten, Walter förklarade var vi skulle lägga till, men vi valde en annan plats så han kom fäktande men det var ok ändå.Hamnen var lugn och fin med bra toa och dusch och ett klubbhus för de som hade sina båtar där. På kvällen hörde vi musik och lockades upp till klubblokalen och kikade in. Vi blev genast inbjudna.Vilken kväll så annorlunda och rolig. Där var en orketser, en "manskör",Shanty Koor Issjelmonde, som stod och sjöng + körens fruar(?) som med sånghäfte sjöng med i allsång. Vips fick vi häfte och sjöng med på vår bästa holländska. Efter sången utbröt dansen och vinet och jenevern vi fått fick skaka runt i kroppen.

Delar av "manskören" och orkestern


I dag på onsdag gick vi vidare och är nu i ett ställe som heter Wilemstadt, alldeles bredvis slussar ut i riktiga havet, men eftersom vädret är väldigt blåsigt och ostadigt så håller vi oss mellan öarna och siktar nog på att gå ut vid Vlissingen efter helgen.

Fantastiskt härliga får i Wilemstadt


1 kommentar:

  1. Verkar underbart med ert fria liv.
    Kramar Mona Klasdotter

    SvaraRadera