måndag 17 september 2012

Längst ner i västra Holland

Måndag igen, oj vad fort tiden går. Margareta ovh Kjell mönstrade av idag och vi stannade kvar i Vlissingen för att plocka ihop för lite längre färd, tvätta och proviantera. En äldre (80 år) man kom med sin båt på väg hem efter flera år i framförallt Spanien. Han erbjöd oss att få köpa Pilot böcker. sjökort osv. men det mesta känndes ganska inaktuellt. En del tips delade han med sig om hamnar osv. och tre böcker verkade användbara.....

Rundvandring i Middelburg

 Det ser ut som om vädret ska vara "skapligt" vad det gäller vindriktning så vi siktar på att slussa ut i morgon för ett längre skutt.
Veckan har varit innehållsrik, efter Gouda tog vi oss vidare ner genom södra Holland och Zeeland där vi besökt många mysiga små kanalstäder. I lördags låg vi i Middelburg, en gammal medeltidsstad med vackra byggnader och fin stämning. Carin och Johan kom med tåg över dagen och vi vandrade runt på loppmarknad och bland byggnaderna.


 

Middelburg by night, sett från sittbrunnen

Här i Vlissingen promenarde vi runt mest hela söndagen, förutom en skumpig rundtur i ett tågliknande fordon.Kvällen avslutades med underbara musslor med tillbehör och fiskrätt för dom som inte gillade musslor.Ja nu blir det vatten och bröd ett tag, det kan ju inte få vara fest hela tiden, även om dom sjunger att livet är en fest.
Lunch i Gouda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar