tisdag 24 juli 2012

Delfzilj, stilla sommarväder och motorgång.





Från Borkum och hit gick vi för motor i inkommande högvatten och medström- 8-9 knop över grund, 6 genom vattnet.Sol och sommarvärme, ingen vind.Bilderna är från Borkum där vi njöt hela söndagen, även om halva besättningen allt mer förvandlas till en skugga. Över den vackra sanddynen hade det tidigare varit mycket vatten. Skillnad på mer än tre meter mellan högt och lågt. Den blå båten på bilden är ett mudderverk som verkade gå kontinuerligt i rännan som var utprickad. Här i Delfzilj möttes vi av en väldigt trevlig hamnkapten, bra tips inför fortsättningen + var vi kan köpa kort för att orientera oss på kanalerna. Det kan köpa i Groningen, cirka4-5 timmars gång härifrån. Innan dess ska vi ha klarat av vår första slussning och massa broöppningar. Ska gå ut på nätet för att se hur det ska gå til!

8 kommentarer:

  1. Härligt! Vilken fantastisk sanddyn, det gäller att inte tappa något innan högvattnet kommer ;-) Allt bra på hemmafronten,Nestor är här mycket och äter, verkar inte som hon tycker det är konstigt alls.. Kram Jenny

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nestor är en förståndig och sällskapssjuk katt!

      Radera
  2. Hej Lena & Uno! Det ska bli spännande att följa er resa då ni båda är ett härligt föredöme för blivande pensionärer. Vi önskar er att allt gott!
    kram Ingalill & Sven

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Vi önskar. Detsamma fast ni fått ju vänta ett bra tag til innan ni är passionärer.

      Radera
  3. Hej Lena och Uno,
    Om ni tycker att det skulle vara till hjalp, skulle jag tycka det var roligt att fa monstra pa. Till exempel dagen att ni planerar att ankomma i Leiden eller i narheten.
    Johan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Vi knackar oss fram med svengelska och svintyska...är nu i Groningen räknar med att det tar ytterligare fyra, fem dagar innan vi är i Leiden .Du, eller ni är välkomna att mönstra på när och var som helst. Vi har fyra kojplatser över om man inte har för stora krav!

      Radera
  4. ÅÅ - Sol sommar och sand - like it a lot! PS Kommer ni ihåg att jag sa att Klara små pratade med dockorna och sa ett ord som jag visste kom från er idag sa hon det igen: sjåpa :) Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj oj hon borde säga fina Klára, men visst vi säger nog "nu får du sluta sjjåpa

      Radera