måndag 23 juli 2012

Borkum och Borkum Riff, nu kan vi snacka om tidvatten!

Pa lördag kväll kom vi till Borkum efter 14 timmars segling. Denna gang genade vi inte över nagra sandbankar eller liknande, det sag för farligt ut. Lagvatten när vi skulle lägga till , sa det krävdes hjälp fran land och var elvinsch för att dra oss in till kajen. Men efter en liten tid hade vattnet stigit sa vi flöt fritt. Här var första sommardagen i söndags sa vi är kvar och njuter även idag pa mandag, cyklarna kommer till stor användning mellan stränder, stad och hamn. Lena har polstrat sadeln med diskunderlägg och klätt med en raggsocka. Snyggt! När vi lättar fran Tyska kurorten Borkum siktar vi pa Holland och Stande Mast Route. Ska bli spännande bade med djupet i kanalerna och alla broar som ska öppnas.

3 kommentarer:

 1. Hej, det låter härligt med en sommardag :) Idag måndag är här lite gråmulet på Henån, men det ryktas om at sommaren är på väg. Igår plockade vi in lite hallon och blåbär och gjorde sylt. Låter supermysigt att segla på de holländska kanalerna. Ha det gott / Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Hej mamma & pappa!

  Vad spännande och bli vichad, hoppas ni fotar så vi kan få se bilder sen :) (även det kreativa sadelskyddet)

  Ha det så ott i solen

  kramar från ett kallt och höstruskigt Henån
  /Hanna

  SvaraRadera
 3. Oj, vad kul att kunna följa er på er långa äventyrliga resa!
  Tack för kort som vi fick idag. Imorgon kommer solen och sommaren till Henån också, bara så ni vet!!
  Ni kanske skall fira med en Borkum Riff Cigarr när ni kommit genom kanalerna till Holland!! Lycka till och kram från oss.
  Siv och Jan

  SvaraRadera